Business Hi-Tech

Marius Ghenea: La nivel de grup, vânzările online au trecut de 25 milioane de euro

Marius Ghenea, proprietarul firmelor PC Garage şi Fit Distribution

Marius Ghenea, proprietarul firmelor PC Garage şi Fit Distribution

Autor: Adrian Seceleanu

24.07.2014, 00:05 399
Cifra de afaceri generată de businessul de retail online IT&C al firmelor PC Garage şi Fit Distribution - controlat de Marius Ghenea - a fost anul trecut de aproximativ 25-26 mil. euro, fiind astfel aproximativ egal cu cel raportat de cel.ro (Corsar Online) - 25 mil. euro, retailer cu care îşi dispută în aceste con­diţii po­ziţia a doua în industria controlată autoritar de eMag, care a avut afaceri de aproape 200 mil. euro.
 
„În cazul nostru, cifre de vânzări online au fost realizate în 2013 atât pe PC Garage SRL, cât şi pe FIT Distri­bution SRL, aşa că totalul vânzărilor noastre online este mai mare decât cifra separată a PC Garage“, a declarat pentru ZF Marius Ghenea.
 
PC Garage este firma care operea­ză magazinele online IT&C ale grupului, cum sunt pcgarage.ro sau pcfun.ro, în timp ce obiectul principal de activitate al Fit Distri­bution este distribuţia de echipamente IT&C.
 
Luând în calcul datele de la Fi­nanţe, PC Garage este pe locul trei pe piaţă, cu afaceri de 20,4 mil. euro, după cel.ro - 24,6 mil. euro şi eMag - 188,1 mil. euro. Adăugând şi vânzările online realizate de Fit Distribution, businessul de retail online al grupului intră în competiţia pentru locul doi, afirmă Marius Ghenea. „Întrucât nu întreţinem consolidări auditate şi evident există şi tranzacţii intracompanii, nu pot decât să fac o estimare în jurul cifrei de 25-26 milioane de euro pentru totalul vânzărilor noastre online în 2013, dar este doar o estimare pro-forma.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO