Business Hi-Tech

Mark Zuckerberg primeşte o lovitură în avere de 16 miliarde de dolari dintr-o singură mişcare şi ajunge din al treilea, al şaselea cel mai bogat om al planetei. Prăbuşirea acţiunilor Facebook face ca scăderea valorii companiei să fie cea mai mare din istoria pieţelor bursiere americane

Mark Zuckerberg primeşte o lovitură în avere de 16...

Autor: Răzvan Botea

26.07.2018, 17:41 882

CEO-ul şi fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, primeşte o lovitură de cel puţin 16 miliarde dolari în avere la deschiderea bursei din New York, scrie Reuters.

Scăderea averii lui Zuckerberg ar face din acest al şaselea cel mai bogat om al planetei, potrivit indexului miliardarilor Bloomberg, dacă tendinţa de descreştere a acţiunilor Facebook se va menţine până la închiderea Bursei din New York.

Acţiunile companiei Facebook sunt în acest moment în cădere liberă, acestea atingând o scădere de 19,26%, la momentul redactării materialului. Scăderea preţului acţiunilor s-a intensificat de la momentul deschiderii Bursei din New York şi până în acest moment urmează un trend descrescător.

În urma acestor scăderi, aproximativ 120 de miliarde de dolari „s-au şters” efectiv din valoarea companiei. Această scădere este mai mare decât întreaga valoare de piaţă a gigantului McDonald's, şi mai mare decât capitalizarea de piaţă a altor giganţi precum  Nike, General Electric sau Goldman Sachs, scrie Financial Tmes.

 Dacă la închidere bursei scăderea se va menţine în jurul valorii actuale, aceasta va fi cea mai mare scădere a capitalizării de piaţă a unei companii într-o singură zi, din istoria pieţelor bursiere. Scăderea vine după ce şefii Facebook au anunţat micşorarea marjei de profit a companiei în următorii ani.

Compania a raportat miercuri o evoluţie dezamăgitoare a numărului de utilizatori care folosesc platforma de social media, ceea ce a reprezentat un semnal de alarmă pentru investitori.

Miercuri, după închiderea bursei, acţiunile Facebook au scăzut cu 22,2%, la 173,5 dolari per acţiune pe Nasdaq. Astfel, gigantul de social media a pierdut circa 150 de miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă de 620 de miliarde de dolari.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO