Business Hi-Tech

Maşina inteligentă a Apple se lansează în 2019

Maşina inteligentă a Apple se lansează în 2019

Autor: Oana Stupinean

23.09.2015, 16:29 1851

Gigantul american Apple va lansa maşina autonomă Apple Titan în 2019, proiect la care lucrează 600 de angajaţi , conform Wall Street Journal. Apple a anagajat experţi în realizarea maşinilor, printre care şi un fost inginer de la Volkswagen,  Megan McClain şi un inginer de la Tesla Motors. Surse din piaţă declarau în august că Apple plănuieşte realizarea unei maşini care se conduce singură, însă este puţin probabil ca producătorul de iPhone să scoată pe piaţă o maşină “fără şofer”. Apple a testat în ultimul an fezabilitatea maşinii Apple, iar reprezentanţii companiei s-au întâlnit cu oficialii ai statului California. Chiar dacă Apple plănuieşte lansarea maşinii în 2019, analiştii sunt sceptici.Construirea unei maşini de la o schiţă la un produs real este un proces complex, care poate dura mai mult de patru ani.

În februarie, The Wall Street Journal dezvăluia planurile Apple de a construi o maşină electrică, după ce un angajat al Apple a spus că gigantul american lucrează la un proiect în care “Tesla va avea parte de o concurenţă acerbă”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO