Business Hi-Tech

Mega-fuziune de aproape 50 mld. dolari pe piaţa de pay-TV din SUA

Mega-fuziune de aproape 50 mld. dolari pe piaţa de...

Autor: Florin Badescu

19.05.2014, 13:48 770

AT&T va plăti o parte din această sumă în numerar şi o parte cu propriile acţiuni.

AT&T este deja, alături de Verizon, unul dintre cei doi piloni ai telefoniei mobile şi fixe din Statele Unite. Grupul dispune şi de o ofertă de televiziune, însă achiziţionarea operatorului DirecTV îi va oferi o dimensiune cu adevărat naţională pe această piaţă, care va fi reconfigurată odată cu fuziunea anunţată a doi dintre cei mai mari operatori de cablu ai ţării, Comcast şi Time Warner Cable.

Fuziunea dintre AT&T şi DirecTV a fost validată în unanimitate de consiliile de administraţie ale celor două companii.

AT&T se aşteaptă la un efect pozitiv asupra beneficiului său per acţiune încă din primul an după încheierea tranzacţiei, prevăzută a avea loc peste 12 luni, şi mizează pe venituri de 1,6 miliarde de dolari după trei ani.

Grupul american precizează că intenţionează să îşi cedeze participarea pe care o deţine în capitalul operatorului de telecomunicaţii mexican America Movil, deţinut de magnatul Carlos Slim, "pentru a facilita procedura de aprobare de către regulatorii din America Latină".

Grupul AT&T a trebuit să se repoziţioneze pe această piaţă după ce a avut parte de o experienţă neplăcută în 2011, când a fost nevoit să renunţe la fuziunea cu un operator american de telefonie mobilă mai mic, T-Mobile USA, filiala grupului Deutsche Telekom, din cauza unui veto al autorităţilor americane din domeniul concurenţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO