Business Hi-Tech

Metehnele iPhone 4, rezolvate de "sfidătorul" Jobs cu o husă gratis. Şeful Apple acuză presa că incearcă să-i distrugă compania

Metehnele iPhone 4, rezolvate de "sfidătorul" Jobs cu o husă gratis. Şeful Apple acuză presa că incearcă să-i distrugă compania
17.07.2010, 15:13 101

Un Steve Jobs sfidător a respins vineri orice sugestie dedefecte la noua generaţie de telefoane iPhone, dar a oferit celorcare au cumpărat deja un exemplar huse gratis pentru a rezolvaproblema de semnal care a afectat imaginea şi cotaţia bursieră acompaniei, scrie Reuters.Până în prezent au fost vândute circa 3 milioane de exemplareiPhone 4.

Într-o conferinţă de presă suţinută vineri, cu mai puţin de osăptămână înainte de publicarea rezultatelor financiare - situaţieextrem de rară pentru Apple, una din cele mai zgârcite companii înprivinţa comunicării cu presa - Steve Jobs a susţinut că problemelede recepţie a semnalului reprezintă un defect întâlnit la toatesmartphone-urile, numind în acest sens rivalii de la Research inMotion (BlackBerry), Samsung sau HTC.

Jobs a continuat să susţină că nu există probleme reale cu noulmodel de antenă de la iPhone 4 ( o tehnologie nouă prin care antenaeste prezentă pe toate muchiile telefonului) şi a acuzat presa căîncearcă să "distrugă" o companie care a crescut atât de mult. "S-aexagerat mult prea mult pe această problemă", a spus Jobs, învârstă de 55 de ani, într-o discuţie cu jurnaliştii.

Problemele companiei au început la sfârşitul lunii iunie, dupăce mai mulţi cumpărători au acuzat probleme de semnal la iPhone 4,în situaţia în care partea din stânga jos a telefonului eraacoperită cu mâna. Apple a replicat că nu există probleme reale curecepţia semnalului, fiind doar o eroare de soft care în zonele cuacoperire slabă arată eronat mai multe liniuţe. Un test ulterior alrevistei Consumer Reports a confirmat că telefonul are problemereale cu recepţia semnalului. Soluţia oferită de inginerii detestare a fost simplă, insă inestetică: acoperirea părţii de antenăcare prezintă probleme cu o bandă adezivă sau orice al materializolant.

Efectul scandalului mediatic a fost scăderea acţiunilorcompaniei, un total de 16 miliarde de dolari fiind pierdut dincapitalizarea bursieră, de pe data de 28 iunie. În urma anunţuluiprivind husele gratuite, titlurile au crescut cu 1,4%, însă auînchis ziua cu un declin cumulat de 0,6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO