Business Hi-Tech

Michael Koons, vicepreşedinte Cisco: Nicio companie din nicio industrie nu va scăpa de valul digitalizării

Dorin Pena, directorul general al Cisco România, susţine un discurs în deschiderea conferinţei Cisco Connect 2016, la care au participat peste 1.000 de persoane

Autor: Greta Bogdan, Bianca Dorobanţu, Roxana Rosu

20.10.2016, 00:08 785

Nicio companie din nicio industrie nu este în siguranţă, la adăpost de digitalizare, care va afecta toate firmele din toate sectoarele de business, a declarat Michael Koons, vicepreşedinte al World Wide Systems Engineering al gigantului american Cisco, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente de reţea, în cadrul conferinţei Cisco Connect 2016, care a avut loc în Bucureşti.

„Cred că nimeni nu e în si­guranţă, orice business poate fi afectat de  trans­for­marea digitală. Am văzut asta în transporturi, în retail, în energie. Industria taximetriei credea, spre exemplu, acum câţiva ani că nu are în faţă riscuri şi iată ce s-a întâmplat. Dar, dacă îmbrăţişezi transformarea digitală, poţi transforma un risc într-o oportunitate şi să ai un avantaj competitiv“, a spus Koons. „Digitalizarea este un termen folosit des, dar nu mereu bine definit. A fi digital nu e un lucru, ci un mod de a face lucrurile. Definiţia se referă la trei elemente: cum experimentează clienţii produsele, pe smartphone, în maşină, acasă. Doi, cum sunt procesele interne pentru a răspunde rapid şi trei, cum afectează angajaţii pentru a răspunde nevoilor lumii în schimbare“, a explicat reprezentantul Cisco.

Companiile din regiune sunt deschise la nou, nu doar pe segmentul de software, ci şi pe cel de consultanţă, a mai spus Mike Koons în cadrul unei ediţii speciale a ZF Live. „Am văzut multe schimbări în industrie în ultimii 20 de ani, dar niciodată atât de rapide ca acum“, a subliniat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO