Business Hi-Tech

Michael Tamasz, un manager cu experienta in industria tutunului si telecom, numit CEO al Cosmote

Michael Tamasz, un manager cu experienta in industria tutunului si telecom, numit CEO al Cosmote

Michael Tamasz, 49 de ani, a mai lucrat pentru Phillip Morris si Vodafone

30.06.2009, 00:00 106

Grupul elen OTE l-a promovat pe Michael Tamasz, 49 de ani, din functia de director general adjunct in functia de director general al grupului Cosmote, functie care a fost lasata libera dupa retragerea lui Evangelos Martigopoulos, scrie presa internationala.

OTE detine in Romania companiile Romtelecom, Cosmote si Germanos.
Tamasz lucreaza pentru OTE din 2001, perioada in care a ocupat diverse pozitii de management in cadrul grupului, printre care cea de vicepresedinte executiv al OTE International, CEO al OTE Investments si CEO al OTE Globe.
De asemenea, Tamasz s-a ocupat in paralel de procesele initiate de grup pentru transformarea businessului din telefonia fixa.
Inainte de a lucra pentru OTE, Tamasz a lucrat in diverse pozitii de management in marketing si vanzari. Astfel, intre 1998 si 2001 el a lucrat pentru Vodafone ca director comercial si director general al diviziei comercial-administrative, care coordona departamentele comercial, finante si resurse umane.
Intre 1991 si 1998, Tamasz a lucrat pentru Philip Morris Hellas si Philip Morris Europe, unde a ocupat pozitiile de director de marketing pentru Grecia si Israel, director de vanzari pentru Grecia si director de dezvoltare a vanzarilor pentru Europa de Est, regiune care include 16 tari, inclusiv Rusia si Comunitatea Statelor Independente.
Pe de alta parte, actionarii OTE au prelungit si mandatul presedintelui Consiliului de Administratie al grupului - Panagis Vourloumis, in varsta de 72 de ani. Vourloumis, un manager influent in lumea politica elena, este sustinut si de Deutsche Telekom pentru aceasta pozitie in contextul in care discutiile privind achizitionarea de catre nemti a inca 5% din OTE au tensionat viata politica din Grecia si sindicatele companiei.
Saptamana trecuta, de exemplu, adunarea generala a actionarilor OTE s-a finalizat in strada, in fata sediului grupului telecom, pe fondul protestelor vehemente ale sindicatelor care au incercat sa blocheze sedinta. Sindicatele resping planurile OTE de a vinde inca 5% din OTE catre Deutsche Telekom, temandu-se ca aceasta decizie va deschide calea unor restructurari dure.
Statul grec a anuntat recent ca intentioneaza sa-si exercite optiunea de a vinde un pachet de inca 5% din actiunile grupului OTE catre grupul Deutsche Telekom la pretul de 674 mil. euro, dublu fata de cotatia actiunilor OTE pe bursa.
 

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO