Business Hi-Tech

Michael Tsamaz, şeful grecilor de la OTE, acţionarul majoritar al Telekom România: Continuăm expansiunea pe fibră optică în România, fără ea am pierde cu totul clienţii

Michael Tsamaz, preşedinte şi CEO al OTE: Nu ne vom relaxa disciplina fiscală şi nici nu vom renunţa la iniţiativele de reducere a costurilor.

Michael Tsamaz, preşedinte şi CEO al OTE: Nu ne vom relaxa disciplina fiscală şi nici nu vom renunţa la iniţiativele de reducere a costurilor.

Autor: Adrian Seceleanu

10.01.2018, 00:07 814
♦ Revenirea rezultatelor din România este o provocare pentru că pe lângă concurenţa agresivă pe preţuri grupul se confruntă şi cu o competiţie în infrastructuri de comunicaţii.
Telekom România pierde clienţi pe internet şi televiziune acolo unde nu are o reţea de fibră optică, dar reuşeşte să concureze eficient cu rivalii săi acolo unde şi-a dezvoltat propria reţea de mare viteză, astfel că grupul va continua planul de investiţii în România, au declarat în cadrul unei întâlniri cu analişti şefii grupului elen OTE, prin intermediul căruia nemţii de la Deutsche Telekom controlează businessul de 1 miliard de euro pe an al foştilor operatori Cosmote şi Romtelecom. „Pe segmentele de internet şi de TV vedem că majoritatea clienţilor se îndepărtează de produsele tradiţionale precum ADSL sau satelit către soluţiile care pun în valoare infrastructura noastră de fibră optică, fără de care am pierde cu totul baza de clienţi. Semnalele pozitive sunt încurajatoare, iar noi reuşim să concurăm eficient când şi unde avem tehnologia potrivită. Ne confruntăm de asemenea cu o competiţie agresivă şi cu o suprapunere a infrastructurilor din partea altor jucători, ceea ce face revenirea o provocare”, a declarat Michael Tsamaz în cadrul întâlnirii. Grupul Telekom, care a făcut în trecut paşi ezitanţi în direcţia investiţiilor în fibra optică, a investit puternic în această direcţie în ultimii ani, având însă în continuare de recuperat un decalaj semnificativ în raport cu compania de cablu RCS&RDS. Şi UPC, al doilea jucător de pe piaţa de cablu TV, a investit semnificativ în ultimii ani în expansiunea reţelei sale fixe, contribuind astfel la crearea mediului extrem de competitiv despre care vorbeşte şeful OTE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO