Business Hi-Tech

Michael Tsamaz, şeful OTE: În România avem cei mai buni specialişti IT din toată Europa

Michael Tsamaz, şeful OTE: În România avem cei mai...

Autor: Adrian Seceleanu

30.03.2013, 20:30 1793

Grupul elen OTE, care controlează în România cel mai mare grup de companii de teleco­municaţii - format din Cosmote, Romtelecom, Zapp, dar şi retailerul telecom Germanos - îşi va continua investiţiile pe "dificila" piaţă locală de telecom şi îşi va continua lupta pentru clienţi cu rivalii Orange, Vodafone şi RCS&RDS, în condiţiile în care estimează că aceasta are potenţial de creştere, în special pe segmentul de date şi servicii TV, a declarat într-un interviu pentru ZF Michael Tsamaz, CEO şi preşedinte al OTE & Cosmote Grecia.

Integrarea Cosmote cu Romtelecom va fi realizată doar după ce se ajunge la un acord cu Guvernul şi în condiţiile în care ambii acţionari vor avea de câştigat, iar procesul trebuie să se desfăşoare cu "grijă şi precauţie".

"Voi, românii, sunteţi probabil cei mai avizi utilizatori de tehnologie pe care i-am întâlnit. Acesta este un lucru bun. În fapt, eu le spun colegilor mei din Grecia şi Germania că în România avem cei mai buni specialişti IT din toată Europa. Dar pe de altă parte România are cele mai mici tarife telecom din Europa, ceea ce face lucrurile un pic mai dificile. "

Investiţiile noastre în România vor continua", a spus Tsamaz, adăugând că acestea nu se vor limita la plata licenţelor câştigate anul trecut de Cosmote - numărul trei pe piaţa locală de telefonie mobilă, la cea mai mare vânzare de spectru radio organizată până acum de statul român. Cosmote, care a obţinut licenţe pentru dezvol­tarea unei reţele 4G, dar şi pentru a continua să furnizeze serviciile existente până în anul 2029, are de achitat o factură de 180 mil. euro, dintre care 130 mil. euro în acest an.

Citiţi mai multe despre investiţiile grupului elen OTE în România pe zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO