Business Hi-Tech

Microsoft a lansat primul său ceas inteligent, intrând în concurenţă cu Samsung şi Apple

Microsoft a lansat primul său ceas inteligent, intrând...

Autor: Luiza Chiroiu

31.10.2014, 00:00 311

Microsoft Band este disponibil la preţul de 199 de dolari în magazinele Microsoft din Statele Unite începând de joi.

Principalul avantaj al smartwatch-ului Microsoft în competiţia cu alte dispozitive purtabile de pe piaţă este bateria proiectată să dureze 48 de ore. De asemenea, un plus îl reprezintă faptul că Microsoft Band este compatibil cu toate sistemele de operare disponibile pe piaţă, nu doar cu Windows.

Ceasul inteligent monitorizează activitatea organismului inclusiv în timpul somnului şi primeşte notificări de la smartphone-ul la care este conectat. Cei zece senzori cu care este prevăzut smartwatch-ul notează permanent diverşi indici, cum ar fi ritmul cardiac, numărul de calorii arse, calitatea somnului sau expunerea la soare.

Microsoft a lansat, de asemenea, şi aplicaţia Microsoft Health, care prezintă un serviciu cloud ce permite utilizatorilor să stocheze şi să combine datele despre sănătate înregistrate de dispozitivul purtabil.

Samsung a lansat primul său smartwatch, Galaxy Gear, în septembrie 2013, iar în luna august a acestui an a prezentat un nou model de ceas inteligent, Gear S.

De asemenea, Apple a lansat, la începutul lunii septembrie, dispozitivul Apple Watch, care însă nu va putea fi cumpărat până la începutul anului 2015. Preţul de pornire va fi de 349 de dolari.

De la preluarea conducerii companiei de către Satya Nadella în acest an, Microsoft s-a orientat spre crearea unor produse compatibile cu toate sistemele de operare existente pe piaţă, nu doar cu Windows, aşa cum s-a întâmplat sub conducerea predecesorului său, Steve Ballmer. Schimbarea de strategie s-a impus în urma modificării structurii pieţei, în condiţiile în care smartphone-urile Windows au o cotă de piaţă de doar 2,5% la nivel mondial, potrivit companiei de cercetare de piaţă IDC.

La începutul lunii octombrie, Microsoft a prezentat noul sistem de operare Windows 10, care va fi disponibil pentru cumpărare la jumătatea anului viitor, şi care include un app store şi măsuri sporite de securitate.

De asemenea, în luna mai, compania americană a lansat o versiune cu ecran mai mare a tabletelor Surface, Surface Pro 3, dispozitiv pe care Microsoft îl consideră un potenţial înlocuitor al laptopurilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO