Business Hi-Tech

Microsoft cumpără producătorul jocului video Minecraft pentru 2,5 miliarde de dolari

Microsoft cumpără producătorul jocului video Minecraft...

Autor: Florentina Dragu

15.09.2014, 18:46 505

Preţul este cu 500 milioane de dolari peste cel vehiculat în presă săptămâna trecută. Tranzacţia va fi finalizată până la finele anului, iar Microsoft estimează că investiţia va fi amortizată pe parcursului anului fiscal 2015. Fondatorii Mojang nu se vor alătura echipei Microsoft, aceştia intenţionând să demareze noi proiecte.

Cumpărarea producătorului suedez Mojang este cea mai importantă înţelegere încheiată de Microsoft din februarie, când Satya Nadella a devenit CEO-ul companiei. Nadella a reorientat centrul de interes al Microsoft către serviciile furnizate de companie pe Internet şi către creşterea numărului de utilizatori ai consolei Xbox.

"Minecraft este mai mult decât o franciză reuşită pe piaţa de jocuri: este o platformă deschisă, cu o comunitate energică, care poate oferi noi oportunităţi atât jucătorilor existenţi, cât şi clienţilor Microsoft", a declarat Nadella.

Din 2011 până în iunie anul acesta, Mojang a vândut 54 de milioane de exemplare ale jocului.

Minecraft va rămâne accesibil pe toate platformele existente, inclusiv pe calculatoarele personale, pe dispozitivele Apple, Google şi pe consolele PlayStation, se arată într-un comunicat Microsoft.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO