Business Hi-Tech

Microsoft: Există cerere pentru aplicaţiile mobile şi în mediul de business

Nicole Herskowitz, Microsoft

Nicole Herskowitz, Microsoft

Autor: Ioana Nita

21.12.2015, 00:05 313
Aplicaţiile mobile, care până acum s-au adresat în principal consumatorilor, încep să fie tot mai cerute şi în cadrul com­pa­niilor pen­tru utilizarea internă, în con­diţiile în care în ultimii ani vânzările de dispo­­zitive mobile  smartphone şi ta­ble­te au explodat, iar an­gajaţii au devenit tot mai mobili. 
 
„Cererea pentru aplicaţii mobile de busi­ness este de cinci ori mai mare decât capa­ci­ta­tea de dezvoltare a lor în cadrul com­pa­ni­ilor, con­form unui studiu al Gartner. În plus, cei mai mulţi programatori au dezvoltat până acum în principal aplicaţii pentru clienţii com­­pa­niilor, nu pentru angajaţii ei“, a de­cla­rat pen­tru ZF Nicole Herskowitz, director de mar­ke­ting pentru produse cloud în cadrul Microsoft.
 
În aceste condiţii, compania ame­ricană a lan­sat recent soluţia „PowerApps“, prin in­ter­mediul că­reia orice an­ga­jat care are cu­noş­tinţe medii de ope­rare a so­lu­ţiilor Micro­soft - în prin­cipal Excel - poate crea o apli­caţie mo­bilă cu doar câteva clicuri, fără a scrie cod. Datele uti­li­za­te în cadrul apli­ca­ţi­ilor mo­bile create pot fi sto­ca­te in­tern sau în cloud, PowerApps pu­tându-se co­nec­­ta la sistemele in­­ter­ne pre­cum SAP, SharePoint, SQL Server sau ba­ze de date Oracle, dar şi la ser­vicii de cloud cum ar fi Office 365, Dy­na­mics CRM, Salesforce, Dropbox sau OneDrive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO