Business Hi-Tech

Microsoft: Windows 10 va fi disponibil gratuit din 29 iulie

Microsoft: Windows 10 va fi disponibil gratuit din 29 iulie

Autor: Adrian Seceleanu

02.06.2015, 00:03 2718

Noul sistem de operare Windows 10 al companiei americane Microsoft va fi disponibil din 29 iulie, noua platformă urmând să fie disponibilă gratuit pentru clienţii care au echipamente cu precedentele două versiuni ale softului, potrivit unui anunţ al firmei.

„Utilizatorii de dispozitive cu Windows 7 şi Windows 8.1  vor avea posibilitatea de a face upgrade gratuit la noul sistem de operare“, potrivit datelor comunicate de companie.

Noul sistem de operare, care va include din nou popularul meniu Start eliminat din Windows 8, va funcţiona pe computere, pe tablete şi smartphone-uri, marcând eforturile Microsoft de a recâştiga utilizatorii de echipamente mobile, care folosesc preponderent gadgeturi cu platformele software ale Google şi Apple.

Decizia de a oferi gratuit Windows 10 clienţilor care au cele mai recente versiuni ale sistemului de operare este de asemenea parte a strategiei Microsoft de a atrage cât mai mulţi clienţi către produsele sale.

Noi computere şi tablete cu platforma Windows 10 vor fi puse în vânzare începând cu aceeaşi dată, de 29 iulie, în timp ce Windows 10 pentru alte echipamente, precum smartphone-urile, vor fi disponibile ulterior, în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO