Business Hi-Tech

Mihai Tudor, IBM: Inovaţia românească poate fi promovată numai prin parteneriate public-privat

Autor: Alexandru Stefan Matei

18.10.2011, 11:03 187

"Antreprenorii români nu au forţa necesară, nici start-up-urile şi nici chiar firmele mari ca să propulseze România în zona inovaţiei", a declarat Mihai Tudor, CEO IBM Europa de Sud şi de Est, în cadrul forumului ZF Digital 11, organizat de Ziarul Financiar.

În opinia acestuia, este necesară dezvoltarea de centre de dezvoltare şi programare în colaborare cu statul, urmând ca patentele dezvoltate să fie folosite în comun de stat şi de companiile private.

Firme internaţionale vin în România şi cer guvernului susţinere pentru investiţiile în această ţară. Spre deosebire de România, Slovenia are o infrastructură mult mai dezvoltată pentru sectorul IT, dar costul forţei de muncă este mai mare.

De cinci, zece ani, România şi Bulgaria au avantajul costului redus al forţei de muncă. De aceea toate firmele mari vin în această ţară şi doresc să vină în România. "Trebuie să folosim acest avantaj competitiv şi în următorii ani", este de părere Mihai Tudor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO