Business Hi-Tech

Ministerul Sănătăţii deschide calea farmaciilor spre comerţul online

Ministerul Sănătăţii deschide calea farmaciilor spre...

Autor: Ioana David

27.08.2014, 00:00 401

Medicamente precum Nurofen, Parasinus sau Aspenter, care se eliberează prin farmacii fără să fie nevoie de o prescripţie medicală, ar putea să fie comercializate şi online, potrivit unui proiect lansat în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii.

„Prin proiectul de act normativ se urmăreşte reglementarea vânzării şi eliberării medicamentelor care se accordă fără prescripţie medicală, prin intermediul serviciilor societăţii informaţionale”, se arată în nota de fundamentare care însoţeşte proiectul de act normativ.

În prezent, medicamentele care se dau fără prescripţie (aşa-numitele OTC-uri, over the counter) pot fi comercializate doar prin intermediul farmaciilor şi formează o piaţă de 213 mil. euro (în prima jumătate a acestui an). OTC-urile au rămas pe creştere în ultima perioadă, deşi piaţa farma în ansamblu a pierdut din turaţie şi se pregăteşte de un an de scădere.

OTC-urile sunt foarte atractive pentru producătorii farma deoarece nu au preţul impus de stat şi îşi pot stabili propriile adaosuri. Astfel numărul OTC-urilor de pe piaţă a crescut puternic în ultimii ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO