Business Hi-Tech

Ministrul comunicaţiilor: IT-ştii din outsourcing vor avea din nou scutire la impozitul pe venit

Ministrul comunicaţiilor: IT-ştii din outsourcing vor...

Autor: Mediafax

09.03.2017, 00:04 470
Programatorii din centrele de outsourcing IT vor beneficia în continuare de scutirea de 16% de impozit pe venit, după ce un ordin dat anul trecut de guvernul condus de Dacian Cioloş nu includea această categorie de IT-şti în rândul celor care puteau beneficia de această facilitate.

 „În luna decembrie a anului trecut, guvernul anterior a dat un ordin care să faciliteze accesul la această facilitate pentru start-up-uri, însă, prin adăugarea unei sintagme de tip programe finale sau componente ale unor componente finale, a exclus complet piaţa de outsourcing, deci toată industria de outsourcing IT din România, care este, de fapt, cea mai mare parte din acest sector IT, nu mai beneficiază de această scutire“, a explicat Augustin Jianu, ministrul comunicaţiilor, la începutul şedinţei de guvern de ieri.

Completarea adusă de acel ordin arăta că, pentru a încadra o activitate în categoria celor de creaţie de programe pentru calculator, aceasta trebuie să aibă ca scop realizarea unui produs final sau a unei com­ponente a unui produs final destinat comercializării. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO