Business Hi-Tech

Mio Technology a vândut în 2015 echipamente GPS şi camere video auto de 2 mil euro, în urcare cu 25%

Mio Technology a vândut în 2015 echipamente GPS şi...

Autor: Raluca Ghinea

10.02.2016, 10:00 165

"Introducerea de noi produse în portofoliu a fost în strânsă legătură cu nevoile clienţilor şi cu nivelul cererii. Spre exemplu, pe segmentul dispozitivelor GPS, clienţii au dorit produse de calitate la un preţ corect, dar şi mai multe facilităţi pe care să le poată oferi aceste dispozitive, precum actualizări gratuite ale hărţilor, diagonală mai mare a ecranului, hărţi cu acoperire mai bună, informaţii din trafic în timp real, capacitatea de învăţare a stilului de condus al utilizatorului, folosirea informaţiilor colectate de la alţi utilizatori", se arată într-un comunicat al companiei.

Un alt factor care a contribuit la majorarea afacerilor Mio pe piaţa românească l-a reprezentat vânzările de camere video destinate autovehiculelor. Mio a vândut peste 5.000 de camere video auto, de peste cinci ori mai multe decât în 2014.

Totodată, compania a comercializat circa 16.000 de navigatoare GPS, inclusiv GPS cu cameră video încorporată.

"La nivel de grup, vânzările de anul trecut plasează România pe locul al treilea în Europa Centrală şi de Est, după Polonia şi Cehia. Pentru 2016, estimăm o creştere a vânzărilor de aproximativ 20%", a declarat în comunicat Cosmin Dobranis, director de ţară al Mio pentru România şi Ungaria.

El a arătat că are ca priorităţi pentru acest an extinderea la nivel regional în Bulgaria şi Moldova, precum şi introducerea de game complet noi în portofoliul de produse.

Piaţa de navigatoare GPS a crescut anul trecut cu circa 3%, la aproximativ 65.000 de unităţi, potrivit datelor Mio. Segmentul de camere video auto a ajuns la 20.000 de unităţi.

Pentru 2016, Mio estimează o piaţă de echipamente GPS în stagnare, dar o creştere cu 50% a vânzărilor de camere video pentru maşini.

"Anul 2015 a fost competitiv pe această piaţă. Sunt mulţi jucători locali, cu multe mărci care nu aduc un plus de calitate produselor şi care se lansează în curse de preţuri, de oferte şi promoţii prin care acaparează o bună parte din clienţi. Deşi acest lucru va continua în 2016, credem că va avea o pondere mai mică, întrucât clienţii îşi doresc tot mai mult produse de calitate, cu actualizare pe viaţă a hărţilor, cu funcţii multiple, precum asistenţă la parcare, asistenţă pe bandă, alegerea rutelor sau accesarea informaţiilor din trafic în timp real", a precizat Dobranis.

Mio Technology, fondată în anul 2002, face parte din compania MiTAC International Corp şi desfăşoară operaţiuni pe pieţele din Taiwan, China, Europa, America de Nord, Australia, Japonia şi Coreea de Sud, cu 900 de angajaţi în total.

Produsele Mio sunt distribuite în România prin AROBS Transilvania Software, companie specializată în furnizarea de soluţii IT, înfiinţată la Cluj-Napoca în 1998.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO