Business Hi-Tech

Miroslav Majoros, şeful Telekom România: Nu văd nicio tranzacţie sau fuziune la orizont între operatorii telecom, nu se întrevăd schimbări majore pe piaţa din România

Miroslav Majoros, şeful Telekom România: Nu văd nicio...

Autor: Adrian Seceleanu

07.02.2017, 00:05 3989
Piaţa de telecom din România, cu o valoare anuală a încasărilor din servicii de aproximativ 3,2 miliarde de euro, nu va trece nici în 2017 printr-o tranzacţie care să-i schimbe semnificativ struc­tura, estimează Miroslav Majoros, şeful Telekom România.
 
„O mişcare semnificativă ar presupune o achiziţie sau o fuziune, iar eu nu văd ve­nind aşa ceva în orizont“.
 
Patru mari grupuri - Orange, Telekom, Voda­fone şi RCS & RDS, - căruia i se adau­gă şi UPC, - aflat într-o creştere sus­ţi­nută în ultimii ani - „absorb“ cea mai mare parte a banilor cheltuiţi de con­sumatori şi com­panii pe servicii de co­municaţii şi diver­tis­ment. În rândul jucă­torilor cu venituri semni­ficative pe piaţă mai intră şi AKTA, com­panie de cablu concentrată pe mediul rural şi oraşele mici  şi deţinută de un fond de investiţii.
 
Telekom s-a retras în ultimii ani inclusiv de pe piaţa achiziţiilor de jucători mai mici de pe cablu TV, lăsând spaţiu de desfăşurare RCS&RDS, AKTA şi chiar UPC. Grupul s-a concentrat mai degrabă pe trecerea de la bran­durile Cosmote şi Romtelecom la Telekom în 2014 şi apoi pe integrare a opera­ţiunilor şi îmbunătăţire a rezultatelor, fără a pune astfel nici măcar la nivel de prin­cipiu problema unei achiziţii mai mari pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO