Business Hi-Tech

Mişcare supriză a producătorului de iPhone: Apple îşi dezvoltă în secret propriile display-uri

Mişcare supriză a producătorului de iPhone: Apple...

Autor: Răzvan Botea

31.03.2018, 10:16 572

Apple creează design-ul şi produce propriile ecrane pentru device-urile sale în premieră, folosind o fabrică secretă pe lângă California şi producând cantităţi mici de display-uri pentru teste, potrivit Bloomberg.

Iniţiativa secretă ce poartă numele de cod T159 este supravegheată de executivul Lynn Youngs, un veteran al Apple care a ajutat la dezvoltarea ecranelor cu touchscreen ale primelor generaţii de iPhone şi iPad.

Gigantul din tehnologie face o investiţie semnificativă în dezvoltarea viitoarei generaţii de display-uri MicroLed, spune sub protecţia anonimatului persoane familiare cu situaţia. Ecranele cu tehnologie MicroLed folosesc compenente emiţătoare de lumină diferite faţă de generaţia actuală şi promite să facă viitoarele dispozitive mai subţiri, care luminează mai puternic şi consumă mai puţină baterie.

Ecranele sunt mult mai dificil de produs decât actuala generaţie OLED, iar compania aproape că a oprit proiectul acum un an. Inginerii au făcut progrese de atunci şi tehnologia este acum într-un stadiu avansat, deşi utilizatorii vor aştepta cel mai probabil câţiva ani până când se vor bucura de aceasta.

Proiectul acesta scoate în evidenţă ambiţia Apple de a proiecta device-urile sale în propria casă. Compania a mai proiectat procesoare pe care le foloseşte pe device-urile sale, iar mişcarea aceasta are potenţialul de a afecta furnizori de ecrane precum Samsung, Japan Display, Sharp Corp, Lg Display.

Acţiunile producătorilor de ecrane din Asia au scăzut când Bloomberg a făcut anunţul despre planurile Apple. Acţiunile Japan Display au scăzut cu 4,8%. Sharp cu 3,4% şi acţiunile Samsung cu 1,4%.

Apple nu a răspuns pentru un comentariu.

În a doua parte a lui 2017, inginerii au reuşit să producă primul ecran cu tehnologie MicroLed perfect funcţional pentru viitoarele Apple Watch.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO