Business Hi-Tech

Moneda virtuală bitcoin a depăşit pragul de 2.000 dolari

Moneda virtuală bitcoin a depăşit pragul de 2.000 dolari

Autor: Ioana Nita

22.05.2017, 00:00 1725
Bitcoin, cea mai populară monedă virtuală din lume, este eva­lua­tă acum la peste 2.000 dolari, scrie portalul techcrunch.com. E­va­luarea se bazează pe tranzacţiile realizate pe piaţă cu bitcoin, in­clusiv prin intermediul companiilor Coinbase şi Kraken. Astfel, actuala capitalizare a bitcoin – numărul total de monede aflate în circulaţie – se ridică la 32,92 mld. dolari. Bitcoin a depăşit pen­tru prima dată pragul de 1.000 de dolari în 2013, însă din cauza mai multor factori, inclusiv falimentul companiei japoneze Mount Gox care gestiona circa 70% din tranzacţiile cu bitcoin din lume, valoarea monedei virtuale a început să scadă. 

Aceasta a revenit pe creştere cu ajutorul suportului primit de la mai multe instituţii financiare, iar stabilitatea monedei a venit după noile reglementări din China, bitcoin ajungând din nou la pragul de 1.000 de dolari la sfârşitul anului trecut. De atunci, aceasta a continuat să înregistreze constant creşteri, fiind acum evaluată la peste 2.000 dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO