Business Hi-Tech

Moody's: RCS are cu 11% mai multe abonamente

Autor: Adrian Seceleanu

16.01.2011, 23:58 290

Compania românească de comunicaţii RCS&RDS, unul dintre ceimai mari furnizori de servicii de televiziune din Europa Centralăşi de Est, şi-a mărit veniturile şi în primele nouă luni din 2010pe fondul creşterii cu 11% a numărului de abonamente, potrivitdatelor publicate în premieră de agenţia de rating Moody's.

"Veniturile au înregistrat o rată mai scăzută de creştere (…).În perioada ianuarie-septembrie 2010, numărul de abonamente laserviciile RCS&RDS a crescut cu 11%, datorită creşterii cu 11%a clienţilor de cablu TV, la 2,1 milioane, în special în urmainvestiţiilor derulate în România şi Ungaria", potrivit Moody's,care a publicat aceste date în contextul revizuirii perspectivelorratingului atribuit RCS&RDS.

"Numărul utilizatorilor serviciilor de internet şi telefoniefixă a urcat cu 15%, respectiv 11%, la 1,4 milioane şi 1,7milioane. RCS & RDS a înregistrat totodată o creştere puternicăa numărului clienţilor pe telefonie mobilă. Numărul abonaţilor laserviciile de televiziune prin satelit a scăzut însă cu 3%,afectând veniturile".

RCS&RDS, companie controlată de omul de afaceri orădeanZoltan Teszari, a avut în 2009 un profit operaţional de 274 mil. $,la venituri de 710 mil. $. Moody's nu a precizat cu cât au crescutveniturile RCS în 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO