Business Hi-Tech

Moto E, smartphone-ul de 129 de dolari cu care Motorola speră să cucerească ţările emergente

Moto E, smartphone-ul de 129 de dolari cu care Motorola...

Autor: Anca Dumitrescu

13.05.2014, 16:42 797

Compania va introduce pe piaţă şi o versiune îmbunătăţită a telefonului Moto G, care va fi compatibilă cu reţelele 4G.

Lenovo, care va prelua Motorola după finalizarea tranzacţiei convenită cu Google în acest an, este al cincilea mare furnizor de smartphone-uri la nivel mondial, cu o gamă de aparate cu preţuri accesibile. Compania a început totodată să se extindă pe segmentul smartphone-urilor premium, în încercarea de a concura Samsung Electronics şi Apple.

Noul aparat Moto E este destinat persoanelor care cumpără pentru prima oară un smartphone, se arată într-un comunicat al Motorola.

"Adevărul este că circa 70% dintre utilizatorii de telefoane mobile la nivel mondial folosesc încă telefoane care nu pot să profite în totalitate de beneficiile Internetului mobil, fie pentru că nu îşi permit fie pentru că nu consideră că un smartphone merită 337 de dolari", potrivit comunicatului Samsung.

Moto E va avea ecran de 4,3 inci, baterie cu durată lungă de utilizare şi va funcţiona cu ultima versiune a sistemului de operare Android.

Smartphone-ul va avea un preţ care porneşte de la 129 de dolari, fără abonament, şi va fi disponibil în peste 40 de ţări, prin intermediul a mai mult de 80 de operatori wireless, în următoarele câteva săptămâni.

La sfârşitul lunii februarie, Motorola avea o cotă pe piaţa smartphone de 6,3%, calculată ca o medie pe trei luni, faţă de 6,7% în noiembrie, potrivit companiei de analiză a pieţei ComScore.

Noua versiune a telefonului Moto G, care va avea acces la Internet de mare viteză, va avea un preţ de pornire de 219 dolari.

Directorul financiar al Google a declarat luna trecută, fără dea detalii, că Moto G a înregistrat vânzări ridicate în primul trimestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO