Business Hi-Tech

Motorola Xoom, favoritul presei americane în cursa cu iPad. Vezi aici de ce - galerie foto

 Motorola Xoom, favoritul presei americane în cursa cu iPad. Vezi aici de ce - galerie foto

Motorola Xoom

25.02.2011, 16:09 49

Marii producători de electronice se pregtăesc să asalteze piaţade tabletele PC anunţate deja la târgurile de profil, un segmentdominat de Apple, însă un model iese în evidenţă ca un competitorserios pentru iPad, noua tabletă Motorola Xoom,scrie The New York Times.

La fel ca majoritatea competitorilor pentruiPad, tableta de la Motorolafoloseşte Android ca sistem de operare, însă Xoomeste primul dispozitiv cu Android 3.0 - nume de cod Honeycomb -versiunea proiectată de Google special pentru tablete.

Jurnaliştii publicaţiei americane spun despre MotorolaXoom că se aseamănă foarte mult cu iPad-ul la aspect, maipuţin partea din spate, unde a fost folosit plastic în loc dealuminiu .

Motorola Xoom se laudă cu un procesordual-core, cel mai performant de pe acest segment, două camerepentru videochat şi fotografii şi înregistrare video în format HD.Tableta este dotată cu difuzoare stereo, o baterie cu o durată deviaţă de 10 ore şi un port HDMI.

Preţul pentru Motorola Xoom porneşte de la 800de dolari, cu circa 70 de dolari mai mult faţă de iPad-ul de 32 deGb.

Adevăratul avantaj pe care îl are Motorola înlupta cu iPad este însă sistemul de operare Honeycomb. Noul sistemde la Google poate fi descris în câteva cuvinte: mai puternic şimai complicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO