Business Hi-Tech

Nemtii de la SAP intra in actionariatul retelei LinkedIn

23.10.2008, 19:16 31

LinkedIn Corp, compania care administreaza site-ul de socializare profesionala cu acelasi nume, a obtinut o noua finantare de 22,7 mil dolari (17,69 mil euro), pentru a ajuta la securizarea retelei de afaceri online de criza economica si pentru a oferi mai multa flexibilitate financiara.

Investitia a fost realizata de catre unul dintre sustinatorii vechi ai companiei, Bessemer Venture Partners, si de catre trei companii noi, respectiv producatorul de software de afaceri SAP Ventures, bancherii de la Goldman Sachs Group si The McGraw-Hill Companies care detine publicata Business Week. LinkedIn nu a primit inca acesti bani, dar compania a considerat ca este mai bine sa fie prudenta si sa detina rezerve financiare datorita problemelor economice si crizei creditelor, a declarat Dan Nye, directorul LinkedIn. El a mentionat ca a atras aceste fonduri si pentru cazul in care LinkedIn ar avea oportunitatea unei achizitii.
Noii investitori in LinkedIn sunt interesati de felul in care pot folosi informatiile obtinute de pe site cu privire la cei 30 de milioane de membri, pentru a-si mari vanzarile in propriile afaceri, a adaugat Nye. Valoarea la care a fost evaluata LinkedIn, in urma acestei intelegeri, a fost de aproximativ un miliard de dolari (779,6 mil. euro). Aceeasi valoare i-a fost atribuita companiei si cand a obtinut 53 mil. dolari (41,31 mil euro) in luna iunie a anului curent.
In luna mai, LinkedIn a atras 7,7 milioane de vizitatori in Statele Unite. Inainte de ultimele doua runde de investitii, site-ul social a mai atras finantari cu o valoare cumulata de 27,5 mil. dolari (17,8 mil. euro) din partea fondurilor Sequoia, Greylock si Bessemer.
Reteaua LinkedIn este una extrem de populara si in mediul de business local, o mare parte din managerii care activeaza in Romania avand un cont deschis pe site. Intre managerii care au cont pe LinkedIn se numara si directorii executivi ai unora dintre cele mai mari 20 de companii din Romania, precum Richard Moat - seful Orange, sau Yorgos Ioannidis, seful Romtelecom.
Pe LinkedIn mai au conturi si manageri sau antreprenori precum Mihai Tudor - seful IBM Romania, Radu Georgescu - presedintele grupului de companii Gecad, Sorin Mindrutescu, CEO al Oracle Romania. Reteaua LinkedIn permite vizualizarea educatiei si a carierei unei persoane, precum si a retelei de cunostinte pe care ea o detine.
Utilizatorii site-ului din toata lumea au varsta medie de 41 de ani si castiga aproximativ 110.000 de dolari anual. Compania a fost fondata in 2002 de catre Reid Hoffman, fost vicepresedinte executiv in cadrul furnizorului de plati online PayPal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO