Business Hi-Tech

Neogen preia o companie de soft din Iasi

30.05.2008, 22:43 149

Compania locala Neogen, care administreaza cel mai mare portal online din Romania, a achizitionat compania de software Inspire Development din Iasi, in cadrul unei tranzactii de sub 100.000 de euro.
Calin Fusu, directorul executiv al Neogen si detinatorul al 41,5% din actiuni, a declarat pentru ZF ca a platit o suma de cinci cifre in euro pentru compania din Iasi. El a adaugat ca principalul motiv pentru care a realizat achizitia, ce urmeaza a fi finalizata in luna iunie, il reprezinta echipa de programatori a Inspire Development, avand in vedere lipsa resurselor umane pe acest segment. Firma ieseana a fost infiintata in 2004 de catre persoanele fizice Constantin Teleman si Dan Carja si are opt angajati.
Neogen isi va deschide astfel al treilea centru de dezvoltare software, pe langa cele pe care le detine in Targu-Mures si Chisinau. In cele trei centre lucreaza in prezent 50 de programatori din totalul de 110 angajati ai companiei.
Fusu estimeaza ca Neogen ar putea recruta pana la 25 de angajati in Iasi in urmatorii ani. "Avem in plan atragerea de talent local de la universitatile din Iasi, care sa contribuie la cresterea companiei si la oferirea unor solutii tehnologice avansate utilizatorilor nostri", a spus el. Inspire Development va dezvolta portalul Colegi.ro, preluat de catre Neogen anul trecut.
Firma isi va pastra actuala locatie, urmand sa se mute ulterior intr-un birou care sa ii permita dublarea numarului de angajati, a precizat Fusu, adaugand ca nu a apelat la avocati, bancheri sau consultanti din afara Neogen pentru a incheia tranzactia.
"Aceasta achizitie va aduce un plus de valoare activitatii Neogen (...). Decizia noastra de prelua Inspire Development este in corelatie cu obiectivele de separare completa a celor sase branduri pe care le detinem in Romania", a adaugat Fusu. El estimeaza ca piata de publicitate online din Romania ar putea atinge valoarea de 15 mil. euro anul acesta.
Neogen, infiintata in anul 2000, anticipeaza afaceri de 3,5 mil. euro in 2008, respectiv de 5 mil. euro in 2009. La jumatatea anului trecut, fondul american de investitii Tiger Global Management, impreuna cu fondul olandez Wouwer, au achizitionat un pachet minoritar de actiuni la Neogen, intr-o tranzactie estimata la 6 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO