Business Hi-Tech

Neţin, Lenovo: PC-urile şi smartphone-urile vor creşte, tabletele stagnează

Neţin, Lenovo: PC-urile şi smartphone-urile vor...

Autor: Adrian Seceleanu

01.04.2015, 00:07 383

Vânzările de PC-uri şi de smartphone-uri vor creşte în acest an cu peste 10%, în timp ce piaţa de tablete - unde o jumătate din piaţă este acaparată de modelele foarte ieftine, va stagna în jurul unei valori de un milion de unităţi.

„Estimez o creştere de peste 10% a vânzărilor de PC-uri, România este o piaţă mare, ar trebui să ajungă la un milion de computere pe an. Pe tablete se prognozează o scădere, dar o scădere atât de mică încât putem vorbi probabil de o piaţă plată, undeva la un milion de unităţi. Pe smartphone-uri vedem în continuare viaţa în roz, o creştere de peste 10%“, a declarat într-un interviu pentru ZF Aurel Ne­ţin, country manager pentru Ro­mânia, Bulgaria şi Moldova al companiei chineze Lenovo.

Anul trecut Lenovo a vândut un sfert din PC-urile cumpărate pe plan local, fiind numărul unu pe o piaţă pe care concurează cu jucători precum Asus, Dell sau HP.

În primul trimestru piaţa a avut o evoluţie în zigzag, cu două luni bune şi una slabă. „Anul acesta a început foarte bine, dar după luna ianuarie a urmat o perioadă de relaxare ciudată, când piaţa a mers la relanti, iar în martie şi-a revenit“, a declarat el.

Avansul pieţei ar urma să fie susţinut de creşterea economică estimată la 3% pentru anul acesta, dar şi de proiectele realizate cu fonduri europene şi de potenţialele contracte din sectorul public.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO