Netopia a integrat soluţia de plată cu Bitcoin la peste 10 magazine online partenere

28 apr 2015 Autor: Ioana Nita

Netopia mobilPay, furnizorul local de soluţii de plată online, a implementat în decurs de trei luni opţiunea de plată prin intermediul monedei virtuale Bitcoin la o serie de comercianţi precum Vola.ro, PcGarage, ComputerGames.ro, F64, Fly-go.ro sau Kartela.ro.

În total, peste 10 comercianţi parteneri ai Netopia acceptă în prezent plata cu Bitcoin din partea clienţilor lor. Din punct de vedere tehnic, implementarea soluţiei de plată cu moneda virtuală nu presupune costuri sau eforturi suplimentare de dezvoltare din partea comercianţilor, integrarea realizându-se în câteva ore. În primul an de funcţionare, Netopia le percepe comercianţilor online  un comision de 0,5% la plata prin Bitcoin.

„Când am pornit la drum nu ne aşteptam la rezultate excepţionale, pentru că plata cu Bitcoin nu generează beneficii enorme pentru utilizatori şi comercianţi. Însă tehnologia din spatele său (…) reprezintă următorul pas în tot ceea ce înseamnă online. Ne surprinde deschiderea pe care o au comercianţii români faţă de Bitcoin. Vom continua să promovăm tot ce înseamnă comunitate Bitcoin în România: dezvoltatori, comercianţi şi utilizatori”, a spus Antonio Eram, CEO şi fondator al NETOPIA mobilPay. Compania a anunţat disponibilitatea opţiunii de încasare prin Bitcoin pentru toţi comercianţii parteneri ai mobilPay la sfârşitul anului trecut.

 

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.04.2015

 
Cuvinte cheie:
Netopia
, integrare
, soluţia de plată
, Bitcoin
, magazine online partenere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide