Business Hi-Tech

Netopia a intermediat tranzacţii online de 65 mil. euro în S1

Foto> Shutterstock

Foto> Shutterstock

Autor: Ioana Nita

31.07.2015, 00:00 312

Netopia mobilPay, unul dintre cei mai mari procesatori de tranzacţii online cu cardul de pe piaţa locală, a intermediat în primul semestru al anului 1,2 milioane de plăţi online cu cardul, cu 30% mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în valoare de peste 65 mil. euro, în creştere cu 70%. Compania şi-a majorat şi baza de clienţi, semnând contracte cu încă 300 de comercianţi.

„Consumatorii au tot mai multă încredere în achiziţiile online, iar asta se vede atât în evoluţia la nivel de volum şi valoare a tranzacţiilor, cât şi în numărul de comercianţi pe care i-am atras. Iar faptul că dispozitivele mobile au ajuns să genereze un sfert din totalul plăţilor online ne întăreşte încrederea că românii vor rapiditate, siguranţă şi mobilitate în actul de cumpărare“, declară Antonio Eram, CEO şi fondator al NETOPIA mobilPay. Valorea medie a unei achiziţii online s-a situat la circa 240 de lei, faţă 180 de lei, suma medie cheltuită anul trecut.

Cele mai mari plăţi procesate de companie în prima jumătate a lui 2015 au fost pentru achiziţii de servicii şi produse din zona turismului, cu zeci de sume care s-au apropiat sau au depăşit 10.000 euro. Printre acestea s-au numărat bilete de avion şi pachete de vacanţă în destinaţii exotice, destinaţii îndepărtate pentru luna de miere, dar şi mobilier sau produse IT&C. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO