Netopia mobilPay: Numărul românilor care au plătit online cu cardul în 2012, aproape de o dublare

21 ian 2013 Ziarul Financiar

Antonio Eram, CEO şi fondator al Netopia mobilPay

Peste 1,5 milioane de români au efectuat anul trecut circa 6 milioane de tranzacţii online cu cardul, potrivit unor estimări realizate de compania Netopia mobilPay, cel mai mare jucător de pe piaţa microplăţilor cu telefonul mobil şi unul dintre cei mai importanţi procesatori de plăţi online cu carduri bancare.

“Anul trecut, numărul românilor care au plătit online cu cardul a fost de 1,5 milioane, cu aproximativ 85% mai mare decât în 2011, în timp ce piaţa de profil a crescut cu 58% în aceeaşi perioadă, la peste 6 milioane de tranzacţii”, a declarat Antonio Eram, CEO şi fondator al Netopia mobilPay.

Spre comparaţie, în anul trecut, numărul celor care şi-au plătit cumpărăturile online, cu cardul, a fost de circa 850.000, potrivit cifrelor raportate de Netopia. De cealaltă parte, în aceeaşi perioadă, piaţa de plăţi online cu cardul s-a ridicat la 3,8 milioane de tranzacţii.

În ceea ce priveşte volumul total al cumpărăturilor online, acesta a ajuns la 260 de milioane de euro în anul precedent, depăşind cu 30% valoarea din 2011. Valoarea medie a unei tranzacţii s-a situat în jurul valorii de 43 de euro.

“Din tranzacţiile realizate în 2012, creşteri semnificative, de peste 100%, s-au înregistrat în turism. Acestea au fost urmate de fashion, cu 80%, şi telecom, cu 50%”, a spus Antonio Eram.

El a menţionat că serviciul Netopia mobilPay a procesat circa 1,9 milioane de tranzacţii în 2012, cu 35% mai multe decât în anul anterior.

Referitor la cea mai mare sumă plătită anul trecut online cu cardul şi care a fost procesată prin intermediul serviciului mobilPay, Eram a afirmat că aceasta a fost de 6.300 de euro, pentru un pachet turistic.
 

 
Cuvinte cheie:
card
, plati online
, Netopia MobilPay
, Antonio Eram

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide