Business Hi-Tech

New York Times reduce numărul de articole oferite gratuit pentru a creşte numărul de abonamente

New York Times reduce numărul de articole oferite...

Autor: Adrian Seceleanu

04.12.2017, 00:03 134

Cotidianul american New York Times a redus la jumătate numărul de articole pe care un utilizator le poate citi gratuit pe durata unei luni de zile ca parte a unui efort al publicaţiei de a-şi majora numărul de abonamente, scrie Bloomberg.

Începând de vineri majoritatea cititorilor care nu au un abonament plătit vor putea citi doar 5 articole faţă de 10 înainte de a li se cere să plătească pentru a accesa conţinutul.

Aceasta este prima schimbare pe care New York Times o face la „paywall” în ultimii cinci ani de zile. Un abonament la New York Times are un preţ de bază de 15 dolari pentru 4 săptămâni, tarif care oferă acces nelimitat la pagina web şi la aplicaţiile mobile dezvoltate de publicaţie. Numărul de abonamente online înregistrat de New York Times era în septembrie cu 60% mai mare decât cel înregistrat cu un an în urmă, respectiv de 2,5 milioane, pe fondul numeroaselor scandaluri din administraţia Trump şi a acuzaţiilor de hărţuire sexuală de la Hollywood care au dus la o „cerere record” pentru conţinut jurnalistic, publicaţia a decis că este momentul să experimenteze ce impact va avea reducerea numărului de articole oferite gratuit, a declarat Meredith Kopit Levien, director operaţional al New York Times.

Potenţiala reducere a traficului este un risc care merită să fie asumat dacă va duce la o creştere a numărului de abonamente, a declarat ea. De la jumătatea acestui an publicaţia a redus şi numărul de articole gratuite disponibile petru utilizatorii care ajung pe site dintr-o reţea socială, decizie care a contribuit, de asemenea, la creşterea numărului de abonamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO