Business Hi-Tech

Nexans a vandut anul trecut de 30 mil. euro

11.05.2007, 19:16 55

Nexans, cel mai mare producator din lume de cablaje, a inregistrat anul trecut in Romania afaceri de aproximativ 30 de mil. de euro, a declarat pentru ZF Silviu Ardeleanu, director de dezvoltare pentru Balcani al companiei.
Grupul Nexans a fost infiintat in anul 2000, cand s-a desprins de compania mama Alcatel, preluand astfel activitatile legate de productia de cabluri folosite in infrastructura energetica si de comunicatii, industrie, transpoturi.
Producatorul francez este prezent pe piata locala din 2001 cu o reprezentanta de vanzari, primul centru local de productie fiind infiintat in 2003 la Chisineu Cris in judetul Arad. Acesta este destinat productiei de cablaje electrice pentru modelul Dacia Logan, precum si pentru alti constructori, precum BMW si Chrysler.
Reprezentantii companiei au afirmat ca investitia de pana acum in centrul de productie din judetul Arad se ridica la peste 13 mil. euro, vizandu-se cresterea capacitatii de productie cu pana la 50% pana in 2009. Anul trecut, Nexans Cabling Solutions (NCS), membra a grupului Nexans responsabila de productia de sisteme de cablare structurata (retele si centre de date), si-a dublat valoarea afacerilor in Romania.
"In prezent, Romania reprezinta pentru noi cea mai importanta tara din Europa Centrala si Est din punctul de vedere al productiei", a declarat Ulric Dahl, director de vanzari si dezvoltare pentru Europa Centrala si Est la Nexans Cabling Solutions.
Potrivit oficialilor NCS, regiunea Europei Centrale si de Est reprezinta cea mai importanta sursa de venituri la nivel mondial a companiei, datorita ritmului rapid de dezvoltare al pietelor cuprinse.
"Anul acesta ne asteptam la o crestere de 35% fata de 2006 a cifrei de afaceri NCS in Romania, peste ritmul de crestere de 12-13 procente al pietei", a adaugat Dahl. El este de parere ca unul dintre elementele care stau la baza ritmului de crestere al afacerilor NCS este numarul mare de cladiri de birouri care sunt ridicate si care necesita instalarea de retele complexe de date.
Dahl sustine ca Romania inregistreaza in prezent cea mai rapida crestere din regiune, si ca tinde sa se alinieze modelelor de afaceri folosite in Europa de Vest.
Printre clientii locali ai grupului Nexans se numara companii precum Orange, BRD-GSG, Raiffeisen Bank, Sidex, Europa House, Careffour, Kaufland.
La sfarsitul anului trecut, Nexans Romania a anuntat ca si-a majorat capitalul social cu 10,52 mil. lei, pana la 53,67 mil. lei.
Grupul francez mai detine pe piata romaneasca si compania Electrocontact, cu unitati de productie de harnasamente auto la Santana, in judetul Timis.
Nexans, listata la bursa din Paris in 2001, este prezenta in peste 30 de tari, avand la nivel mondial un numar de 21.000 de angajati, la afacerile totale ale companiei s-au cifrat anul trecut la circa 7,5 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO