Business Hi-Tech

Nikolai Beckers, fostul şef de la Telekom a plecat CEO la un operator de telefonie mobilă din Azerbaidjan

Nikolai Beckers, fostul şef de la Telekom a plecat CEO...

Autor: Adrian Seceleanu

14.04.2016, 00:00 857

Nikolai Beckers, germanul care a condus până la finele anului trecut Telekom România - cel mai mare grup de comunicaţii fixe şi mobile de pe piaţa locală - a preluat la începutul acestei luni funcţia de CEO al Bakcell, primul operator de telefonie mobilă din Azerbaidjan.

Beckers şi-a încheiat brusc mandatul de la vârful Telekom România în decembrie 2015. Veniturile grupului Telekom România, format din fostele companii Romtelecom şi Cosmote, au scăzut în 2015 sub pragul de un miliard de euro, iar profitul operaţional înainte de taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) a scăzut cu 23%, la 205 mil. euro.

Beckers este al doilea fost CEO al Romtelecom (actualul Telekom) care pleacă la Baku: grecul Yorgos Ioannidis, care a fost CEO al Romtelecom până în iunie 2011, a devenit vicepreşedinte pentru telecom şi media în cadrul companiei de investiţii CRA din Azerbaidjan. Ulterior Ioannidis a devenit preşedintele boardului la Azertelecom.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO