Business Hi-Tech

Nikolai Beckers: Vor fi schimbări de strategie la Cosmote şi Romtelecom

Nikolai Beckers

Nikolai Beckers

Autor: Adrian Seceleanu

05.06.2013, 21:41 1611

Cosmote şi Romtelecom, companii controlate de grupul elen OTE, vor face schimbări în strategie pentru a se adapta la condiţiile de pe piaţă şi vor continua investiţiile puternice pe segmentul de date, a spus spus Nikolai Beckers, care a preluat în urmă cu două luni conducerea celor doi operatori cu afaceri anuale de peste un miliard de euro.

WikiZF: Profilul companiei Cosmote

WikiZF: Profilul companiei Romtelecom

Schimbarea nu are ca scop reducerea costurilor, ci creş­terea businessului celor doi operatori, a afirmat Beckers.  „Trebuie să fim eficienţi, pentru că altfel nu vom putea investi în noi tehnologii, dar eu caut creşteri, nu am venit cu obiectivul de a tăia costuri. Nu am o strategie defensivă“, a punctat el. „Jocul s-a schimbat, piaţa s-a schimbat şi trebuie să ne schimbăm şi noi.“

În ceea ce priveşte fuziunea celor două companii, Beckers a spus că operaţiunea are o „evidentă logică economică“ şi că ar prefera ca lucrurile să avanseze „rapid“, adăugând însă că nimic nu se poate mişca fără un acord între acţionari: statul român, OTE şi DT.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Burse, Retail, Agricultură, Energie şi altele). Detalii despre abonarea la ZF Corporate: Alexandru Matei (Tel fix. 0318.256.286 Tel. mobil. 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maxim o oră.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 06.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO