Business Hi-Tech

Nokia a prezentat o cameră de filmat sferică, pentru realitatea virtuală. Galerie FOTO

Nokia a prezentat o cameră de filmat sferică, pentru realitatea virtuală

Nokia a prezentat o cameră de filmat sferică, pentru realitatea virtuală

Autor: Anca Dumitrescu

29.07.2015, 18:08 824

Camera, prezentată la un eveniment din Los Angeles, poate filma în 360 de grade, cu opt senzori şi microfoane, fiind primul produs de acest tip al diviziei de soluţii pentru media digitală a Nokia, în cadrul noii strategii de dezvoltare a companiei.

Nokia trece printr-un proces de restructurare, după vânzarea diviziei producătoare de telefoane către Microsoft, anul trecut, urmată de acordul de preluare a Alcatel-Lucent, care va întări operaţiunile în domeniul echipamentelor de reţele.

"Anticipăm că experienţele în realitatea virtuală vor îmbunătăţi radical, în curând, felul în care oamenii comunică şi se conectează la poveşti, divertisment, evenimentele mondiale şi unii cu alţii", a declarat directorul general al Nokia, Ramzi Haidamus.

În luna mai, GoPro a introdus un sistem similar care foloseşte 16 camere şi software Google, în timp ce mai multe alte companii din sectorul tehnologiei, precum Facebook şi Samsung, au anunţat planuri de intrare pe piaţa realităţii virtuale.

Nokia intenţionează să revină pe piaţa telefoanelor mobile prin proiectarea şi licenţierea unor astfel de dispozitive, după expirarea restricţiilor incluse în acordul cu Mocrosoft, în acest an.

Compania finlandeză intenţionează totodată să vândă divizia de hărţi HERE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO