Business Hi-Tech

Nokia Cluj a ajuns la 4.000 de angajaţi

17.06.2010, 23:47 89

Fabrica de la Jucu a companiei Nokia - cel mai mare producătorde telefoane mobile din lume, lucrează la capacitate maximă,numărul de angajaţi ajungând în doi ani şi jumătate de la 350 la4.000 pe fondul extinderii producţiei şi a complexităţiitelefoanelor asamblate spune într-un interviu pentru ZF RistoMeskus, directorul unităţii Nokia.

"Am demarat producţia în România cu telefoane mobile foartesimple şi apoi am adăugat terminale din segmentul mediu. Acumurmează să trecem la asamblarea unor terminale complexe", adeclarat Risto Meskus. În primele luni de la deschiderea fabriciidin Jucu, românii asamblau mobile cu ecran alb-negru, unele dintrecele mai simple din portofoliul finlandezilor.

Demararea producţiei la fabrica din judeţul Cluj a dus afacerilefinlandezilor la aproape o jumătate de miliard de euro în 2008,potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Meskus nu a oferitdetalii despre evoluţia businessului Nokia România în 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO