Business Hi-Tech

Nokia negociază o alianţă cu Microsoft pentru dezvoltarea de telefoane cu Windows Phone 7

20.12.2010, 23:48 26

Nokia, cel mai mare producător de telefoane mobile din lume,negociază cu gigantul software Microsoft formarea unei alianţepentru a produce terminale cu sistemul de operare Windows Phone 7,potrivit blogerului rus Eldar Murtazin, citat de presainternaţională. Conform acestuia, discuţiile au început după cecompania finlandeză a amânat lansarea telefonului Nokia E7 (foto)pentru 2011 şi a redus numărul angajaţilor care lucrau ladezvoltarea sistemului de operare pentru smartphone-uri Symbian3.

Microsoft a lansat în acest an sistemul de operare pentru telefoaneWindows Phone 7, pentru a contracara avansul Android, platformadezvoltată de Google, care ameninţă să depăşească la nivel mondialvânzările de telefoane Nokia. Murtazin consideră că Nokia continuăsă se menţină pe primul loc în lume în principal ca urmare avânzărilor de telefoane low-cost, precum modelele 2720, 6303 şi6700.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO