Business Hi-Tech

Noua ambiţie a Amazon: să îşi livreze singură coletele la uşa clienţilor

Noua ambiţie a Amazon: să îşi livreze singură...

Autor: Adrian Seceleanu

29.09.2016, 00:00 698

Gigantul american Amazon, cel mai mare retailer online din lume, are o nouă ambiţie - de a-şi livra prin forţe proprii atât coletele proprii cât şi pe cele ale partenerilor din platformă - intrând astfel în coliziune cu partenerii săi tradiţionali, printre care UPS sau FedEX, scrie Wall Street Journal.

„Obiectivul Amazon este ca la un moment dat să ajungă să îşi livreze singură coletele sale dar şi pe cele ale altor retaileri sau chiar ale unor clienţi - punând astfel capăt relaţiilor tradiţionale dintre vânzători şi companiile de curierat”, scrie Wall Street Journal, citând surse apropiate de Amazon.

Companiile din industria de logistică sunt însă sceptice că Amazon va fi capabilă să investească sumele necesare pentru a construi o reţea capabilă să concureze cu cea a marilor jucători precum FedEX sau DHL. 

FedEx cheltuie anual peste 5 miliarde de dolari pe expansiune iar UPS peste 2,5 miliarde de dolari. Cele două companii au peste 4.000 de centre de gestionare a coletelor şi operează o flotă de peste 1.000 de avioane şi 200.000 de vehicule.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO