Business Hi-Tech

Nouă companii de servicii de IT şi dezvoltare soft vor crea 1.400 de joburi noi cu bani de la stat

Nouă companii de servicii de IT şi dezvoltare soft vor...

Autor: Ioana Nita

23.08.2016, 00:08 1689

Webhelp România, UPC şi Assystem vor face 70% din recrutări pentru care vor primi fonduri de 38,6 milioane lei de la statul român.

Nouă companii care activează în domeniul tehnologic – dezvoltare software, in­gi­ne­rie şi servicii de IT, vor înfiinţa în total în următorii doi ani 1.403 locuri de muncă ca urmare a aprobării solicitărilor făcute de acestea în baza schemei de ajutor de stat regelementată de H.G. 332/2014.

Cumulat, suma ajutoarelor de stat aprobate se ridică la aproape 51 milioane lei.

Cele mai multe locuri de muncă - 457 - vor fi create de Webhelp România, filiala locală a furnizorului francez de servicii de tip call-center, suma aprobată pentru ajutorul de stat situându-se la 16,9 milioane lei.

Compania franceză are în prezent şase centre în patru oraşe din ţară -  Bucureşti, Galaţi, Ploieşti şi Iaşi, sediul din Iaşi fiind ultimul deschis de Webhelp pe plan local. Inaugurarea acestuia a fost făcută la începutul anului, când reprezentanţii Webhelp România au anunţat că vor angaja 300 de persoane vorbitoare de limba franceză în noul centru. În total, compania franceză are peste 2.000 de angajaţi în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO