Business Hi-Tech

Noua vedetă din IT: Aplicaţia Snapchat este evaluată la 10 miliarde de dolari, deşi nu are venituri

Noua vedetă din IT: Aplicaţia Snapchat este evaluată...

Autor: Luciana Georgescu

27.08.2014, 10:55 3436

Firma de investiţii Kleiner Perkins Caufield & Byers a acceptat să finanţeze serviciul de mesagerie Snapchat, evaluat la 10 miliarde de dolari, de cinci ori mai mult faţă de estimările de anul trecut, scrie Wall Street Journal.

Snapchat a purtat discuţii cu mai mulţi investitori în ultimele luni, cu scopul de a atrage finanţare, care i-ar asigura primul loc în rândul start-upurilor cu cea mai mare valoare din piaţă, în ciuda veniturilor nule. Compania Snapchat, care a realizat o aplicaţie prin intermediul căreia mesajele şi fotografiile se şterg la câteva secunde după vizualizare.

Kleiner, unul dintre cele mai cunoscute fonduri de investiţii din Silicon Valley, s-a angajat în luna mai să finanţeze Snapchat cu 20 de milioane de dolari, au declarat surse apropiate companiei.

DST Global, firma de investiţii din Rusia condusă de Yuri Milner, a finanţat Snapchat la începutul anului, când serviciul de mesagerie era estimat la valoarea de 7 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO