“Am reuşit să convingem acţionarii să creştem investiţiile"

Noul CEO al grupului Telekom România anunţă investiţii de 180 mil. euro, mai mari cu 35% faţă de anul precedent

1 mar 2016 Autor: Adrian Seceleanu

Miroslav Majoros: Cred că o consolidare a pieţei de telecom din România va avea loc în următorii trei ani, cât timp eu încă sunt aici

”Grupul Telekom România, cel mai mare furnizor de servicii de comunicaţii fixe şi mobile de pe piaţa locală, va investi în acest an 180 de milioane de euro, în principal în reţeaua de fibră optică şi cea mobilă 3G şi 4G, a declarat Miroslav Majoros, noul CEO al companiei, în cadrul primei sale ieşiri publice de la preluarea funcţiei, la începutul acestui an.

“Am reuşit să ne convingem acţionarii să creştem investiţiile cu peste 35% faţă de anul precedent, la 180 de milioane de euro”, a spus Majoros.

Piaţa din România este foarte, foarte, competitivă şi fără investiţii e imposibil să ai succes, a adăugat el.

Compania se va concentra pe extinderea reţelelor, pe relansarea portofoliului de servicii fix-mobil şi pe îmbunătăţirea calităţii serviciilor pentru clienţi. Vrem să stabilizăm veniturile şi să revenim la creştere lucrând în acelaşi timp la îmbunătăţirea profitabilităţii.

Compania nu va ataca agresiv pe piaţă prin reducerea preţurilor ci va încerca să se diferenţieze prin servicii. “Nu cred în serviciile ieftine, diferenţierea noastră nu va fi niciodată prin preţuri ci prin calitatea serviciilor. Vom fi prezenţi pe piaţă cu un preţ corect şi competitiv, dar nu cu cel mai ieftin”, a declarat Majoros.

Întrebat dacă grupul are în plan să realizeze concedieri în acest an, Miroslav Majoros a răspuns că este greu să răspundă “nu”, precizând însă că Telekom nu are în plan ajustări majore. Costul forţei de muncă este mai redus aici faţă de alte pieţe, astfel că nu există o presiune atât de ridicată pe automatizare. “Vor fi unele ajustări, dar nu unele majore”.
 

Solicitat ulterior să precizeze care va fi amploarea “ajustărilor” Majoros nu a oferit mai multe detalii, insistând doar că nu va fi vorba de ceva “dramatic”. “Nu vom reduce cu 30% sau cu 50% forţa de muncă. (...) Nu va fi o transformare dramatică. Forţa de muncă este ieftină în România, o asemenea operaţiune nu ne-ar aduce foarte multe beneficii”.

Ce a mai spus noul CEO al Telekom

- Discuţiile despre pachetul de acţiuni al fostului Romtelecom se poartă între acţionari, nu este rolul meu să comentez

- Cred că o consolidare a pieţei de telecom din România va avea loc în următorii trei ani, cât timp eu încă sunt aici

- Nu m-am întâlnit cu Zoltan Teszari când am achiziţionat operaţiunile Digi din Slovacia. Am reuşit să îmbunătăţim profitabilitatea operaţiunilor pe care le-am preluat de la RCS&RDS în Slovacia. RCS&RDS este un competitor pe care îl respect, nu mă tem de el. RCS&RDS este însă un business antreprenorial, nu este un model pe care să îl putem replica, ci doar putem învăţa unele lucruri de la ei, cum este acela că acoperirea infrastructurii este importantă.

- Veniturile sunt stabile dar EBITDA este în scădere şi este unul dintre lucrurile pe care trebuie să le rezolvăm

- Verificarea calităţii va deveni o parte integrantă a proceselor noastre

- Vom anunţa curând schimbări în portofoliul de produse fix - mobil

- Primele oferte pe baza acordurilor cu Orange, care au fost semnate pe o perioadă de cinci ani, vor fi lansate într-o lună sau două

- Piaţa din România este una foarte echilibrată, nu există un operator care să domine semnificativ

- Zona B2B este una de succes pentru grupul Telekom, am crescut în 2015 faţă de anul precedent, în special pe segmentul de proiecte IT&C am avut nişte succese importante

- Sunt aici de două luni de zile, încă încerc să înţeleg businessul, nu am venit cu nişte reţete

 
Cuvinte cheie:
telekom
, miroslav majoros
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide