Noul CEO al Telekom România pregăteşte primele schimbări în echipa de top management. Patru oameni recrutaţi de Nikolai Beckers pleacă

25 mar 2016 Autor: Adrian Seceleanu

Miroslav Majoros, slovacul care a preluat în urmă cu trei luni poziţia de CEO al Telekom România, pregăteşte primele schimbări din echipa de top management a celui mai mare grup de comunicaţii fixe şi mobile de pe piaţa locală, ca parte a unui plan mai larg prin care managerul urmăreşte să readucă pe creştere grupul de companii, au declarat pentru ZF mai multe surse din industria locală de telecom.

Una dintre cele mai importante schimbări pre­gătite de Majoros este înlocuirea direc­torului comercial pe segmentul reziden­ţial: germanul Mathias Hanel, care a fost recrutat de fostul CEO, germanul Nikolai Beckers, ar urma să părăsească Telekom România. Opţiu­nea noului şef al Telekom România ar fi ca înlo­cuitorul să vină din echipa comercială a grupului Deutsche Telekom care răspunde de afa­cerile din Cehia şi Slovacia, conform datelor ZF. Alţi trei expaţi care au venit în România în echipa fostului CEO ar urma să părăsească grupul Telekom România, conform informaţiilor ZF. Cei trei manageri sunt: Olaf Lausen - chief of staff şi director dezvoltarea afacerii, Emmanuel Sordet - director executiv corporate affairs şi Andreas Grünewald - director executiv managementul aprovizionării.

Contactaţi de ZF, reprezentanţii Telekom nu au comentat informaţiile.

Grupul Telekom România are afaceri anuale de aproximativ un miliard de euro şi este cel mai mare jucător de pe piaţa de telefonia fixă, al doilea operator de pe segmentele de servicii de televiziune şi internet fix şi numărul trei de pe piaţa de telefonie mobilă.

Acţionarii grupului Telekom România sunt gigantul german Deutsche Telekom - prin intermediul grecilor de la OTE - şi statul român.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.03.2016

 
Cuvinte cheie:
Telekom
, ceo
, management
, schimbari
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide