Business Hi-Tech

Noul iPhone este asteptat luni. Mai poate Apple sa uluiasca pietele?

Noul iPhone este asteptat la lansare saptamana viitoare. Mai poate Apple sa uluiasca pietele?
04.06.2010, 13:09 68

Noua generatie a gadgetului care a creat noi standarde pe piatatelefoanelor inteligente ar putea fi lansat chiar luni, cand sefulApple va sustine o conferinta de presa, insa intrebarea pe caresi-o pun toti analistii de profil este daca cel mai mare producatoramerican IT mai poate sa surprinda pietele, dupa succesul cu multpeste asteptari pe care l-a avut cu tableta iPad, si in conditiileunei presiuni tot mai mari din partea concurentei.

Principala provocare pentru Apple este sa aduca inovatii in plusfata de precedentele modele, in conditiile in care iPhone este dejaun blockbuster - motorul profitului si al evolutiei fulminante acotatiei bursiere -, insa sarcina este cu atat mai grea cu catsuccesul iPad a dus deja la crearea unei noi piete, scrie Reuters. Totodata, progresele competitorilor carefolosesc sistemul de operare Android, dezvoltat de Google, aplica opresiune si mai mare pentru ridicarea standardelor.

"iPhone 4.0 ii va tine in joc, insa este mult mai greu acumsa-ti pastrezi pozitia de lider, odata cu progresele facute deAndroid", spune Carolina Milanesi, analist la Gartner.

In ciuda progreselor facute de iPhone in preferintelecorporatiilor, BlackBerry, dezvoltat de candienii de la Research inMotion, se pastreaza lider in topul preferintelor, astfel ca estede asteptat ca noua generatie a telefonului Apple sa se adreseze incontinuare consumatorul de masa.

Luni, la San Francisco, Steve Jobs va sustine o prezentare incadrul Conferintei Mondiale a Dezvoltatorilor IT, moment in care,potrivit informatiilor din piata, ar putea fi lansat nouliPhone.

In privinta aspectelor tehnice, nu exista foarte multe surprize,dupa cele doua incidente in care doua modele au fost uitate -intentionat sau nu, nu s-a dovedit - in locuri publice, ocazie cucare bloggeri au avut ocazia sa le testeze. Este de asteptat caiPhone 4.0 sa aiba o baterie cu durata de viata mai mare, un ecranmai bun, un procesor mai puternic si o camera foto pe partea dinfata, care ar putea servi la video-conferinte. Potrivit CNET, tehnologia 4G nu va fi disponibila pe noultelefon, intrucat nu exista suport tehnic in cadrul operatorilor detelefonie mobila din SUA. Cel mai devreme, noua viteza de transferva fi disponibila din 2011.

Referitor la design, iPhone 4.0 va semana cu tableta iPad.Gizmodo apublicat mai multe imagini, dupa ce a cumparat cu 5.000 de dolariunul din telefonele uitate intr-un bar. Din ce reiese dinfotografii, noul telefon va fi mai greu, partea din spate va fiplata, colturile vor fi drepte, display-ul va fi mai mic si mailuminos, iar marginile vor fi din aluminiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO