Business Hi-Tech

Noul smartwatch Samsung Gear S3, disponibil din noiembrie în România

Cum arată Galaxy Gear 3

Cum arată Galaxy Gear 3

Autor: Ioana Nita

31.08.2016, 23:49 5528
 
Gigantul sud-coreean Samsung a lansat în această seară la Berlin noua generaţie de ceasuri inteligente - Gear S3, noile modele, Frontier şi Classic, având un design apropiat de cel al ceasurilor tradiţionale şi îglobând totodată o serie de funcţii “smart” - de la prealurea sau respingerea apelurilor şi citirea notificaărilor, la plăţi mobile şi la monitorizarea activităţilor sportive cu ajutorul funcţei de GPS. Samsung Gear S3 va fi disponibil pe plan local începând cu luna noiembrie.
 
“De la distanţă nici nu îţi dai seama că este un smartwatch. Azi ne dorim mai mult de la un ceas. Vrem un ceas care este şi telefon, care sa ne măsoare paşii, cu care să putem asculta şi muzică şi aşa mai departe”, a spus Younghee Lee, vicepreşedinte executiv Global Marketing, Mobile Communications Business la Samsung Electronics în cadrul conferinţei de lansare a Samsung Gear S3 de la Berlin. 
 
Samsung, cel mai mai mare producător de telefoane mobile la nivel mondial, a fost printre primele companii care a lansat ceasuri inteligente şi brăţări fitness, devenind lider şi pe această piaţă. 
 
Noua de generaţie de smartwatch-uri Samsung Gear S3 vine în două variante - Classic şi Frontier, acesta din urmă fiind creat pentru a fi folosit în orice fel de conţii şi momente ale zilei, în special pentru activităţile în aer liber. 
 
Noile modele Samsung Gear S3 sunt rezistente la apă şi praf (certificare IP68), astfel încât să poată fi utilizate în orice fel de condiţii meteorologice. Acestea au de asemenea un ecran mai rezistent (tehnologia Corning® Gorilla® Glass SRĂ) care rămâne mereu aprins prin intermediul funcţiei “always on”, afşând astfel ora în permanenţă, la fel ca un ceas tradiţional. 
 
Compania sud-coreeană a îmbunătăţit şi cadranul rotativ faţă de modelul anterior Gear S2, acesta având acum mai multe funcţii. Spre exemplu, utilizatorii pot răspunde sau respinge un apel sau amâna alarma de dimineaţă, fără a atinge ecranul smartwatch-ului, şi pot scrie de asemenea direct pe ecran, mesajele fiind convertite automat în text. 
 
În plus, Samsung Gear S3 dispune şi de funcţia GPS care le permite utilizatorilor să îşi monitorizeze activităţile sportive, iar senzorii adiţionali măsoară altitudinea, presiunea atmosferică şi schimbările bruşte de vreme, precum şi distanţa parcursă şi viteza. Pentru situaţii de urgenţă, utilizatorii pot activa funcţia SOS şi funcţia de localizare, pentru a alerta familiile, prietenii şi autorităţile, chiar dacă nu au smartphone-ul la îndemână.
 
Noile modele Samsung Gear S3 vor putea fi folosite şi pentru plăţi mobil eîn SUA şi Coreea de Sud prin intermediul aplicaţiei Samsung Pay. Utilizatorii au la dispoziţie o gamă variată de aplicaţii, printre care aplicaţii de fitness, muzică, ştiri, sporturi şi aplicaţii de călătorii, toate fiind optimizate pentru seria Gear, inclusiv pentru Gear S2 şi Gear S3.
 
Oficialii Samsung nu au precizat preţul noii generaţii de ceasuri inteligente, însă potrivit infomarţiilor din piaţă acesta va fi cel mai probabil cuprins între 400-600 euro. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO