Business Hi-Tech

Novensys, peste 1 mil. euro din solutii Microsoft

04.02.2009, 19:12 76

Compania locala Novensys, integrator de solutii pentru managementul informatiei, a castigat anul trecut peste 1 milion de euro din implementari ale aplicatiilor de business Microsoft, consolidandu-si pozitia in topul partenerilor gigantului american pe piata locala.

Novensys, care a inregistrat o crestere de 45% a cifrei de afaceri pe 2008, de la 11,8 la 17 mil. euro, a incheiat cel mai mare contract de implementare a solutiei ERP (de planficare a resurselor companiilor) Microsoft Dynamics AX la Imprimeria Nationala.
Compania a demarat, de asemenea, primele implementari Oracle EBS (E-Business Suite - o colectie de aplicatii ERP, CRM - pentru managementul relatiei cu clientii si SCM - managementul lantului de aprovizionare). Novensys mai implementeaza in prezent solutia Siebel CRM de la Oracle in cadrul unui client din industria de utilitati. Printre cele mai importante proiecte castigate recent de Novensys se numara contractele cu Rompetrol, Imprimeria Nationala, Romprest, Eon Moldova, Becker Acroma, Alumil, Sarantis, Millenium, Despa, Mega Construct sau Otter. Oficialii companiei nu au oferit informatii despre valoarea contractelor incheiate.
Novensys sustine ca a incheiat primul semestru financiar al Microsoft (care coincide cu al doilea semestru calendaristic al anului trecut) pe prima pozitie in topul integratorilor Microsoft si Motorola.
"2008 a fost anul in care ne-am consolidat portofoliul de solutii si ne-am reorganizat procesele interne astfel incat sa putem oferi solutii complete pentru managementul informatiei in toate industriile pe care le acoperim", a delcarat Cezar Golumbeanu, presedintele companiei.
"In 2009 intentionam sa ne consolidam portofoliul de clienti si sa gasim noi oportunitati de eficientizare a proceselor interne", a adaugat el, precizand ca Novensys este interesata in mod special de companiile "proactive" care si-au dezvoltat deja o infrastructura IT si care au nevoie de instrumente de analiza pentru a-si creste competitivitatea pe termen lung.
"Nu recesiunea este principala lor problema, ci timpul de reactie la miscarile pietei si asigurarea veniturilor viitoare", a mai spus Golumbeanu. La finalul anului 2008, Novensys avea 153 de angajati.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO