ZF Digital ’12

"Nu am auzit de şomeri în zona de software". Ce a spus Florin Talpeş, CEO al Bitdefender, la ediţia din 2011 a ZF Digital

4 oct 2012 Autor: Alexandru Matei

ZF Digital ’11: Florin Talpeş, CEO al Bitdefender

Florin Talpeş, CEO al Bitdefender

"Ne-am putea lista în următorii doi-trei ani, dar nu am început încă niciun demers în acest sens", spunea la ediţia de anul trecut a ZF Digital Florin Talpeş, CEO al Bitdefender. 

În vară Talpeş spunea că Bitdefender ar putea organiza anul viitor o nouă rundă de investiţii pentru a obţine fondurile necesare expansiunii companiei pe segmentul soluţiilor de securitate pentru segmentul de business.

Va alege listarea sau atragerea unor investitori privaţi? Aflaţi planurile de viitor ale Bitdefender chiar de la Florin Talpeş la forumul ZF Digital '12 ce va avea loc în perioada 16-17 octombrie la hotelul Marriott din Bucureşti. Mai multe detalii despre eveniment aici

 

Cele mai importante declaraţii ale lui Florin Talpeş la ediţia din 2011 a ZF Digital:

  • Listarea la bursă este un target, dar nu am început încă niciun demers în acest sens. O eventuală listare se poate întâmpla în următorii 2-3 ani. Scopul nostru însă este acela de a deveni un lider mondial.

  • Există o piaţă neagră a informaţiilor. Spre exemplu, dacă astăzi eu culeg informaţii despre cardurile de credit, pot să le vând pe piaţa neagră a informaţiilor. Există cumpărători interesaţi de astfel de informaţii şi chiar de bug-uri (erori de programare).

  • Din punctul de vedere al pirateriei, România se află în aceeaşi grupă cu China. Astfel, dacă în urmă cu 10 ani, rata pirateriei în România era de 90%, în prezent aceasta a coborât de-abia la 70%.

  • În urmă cu 10 ani consideram că noi vom fi India Europei. Din nenorocire, am avut dreptate. Din păcate, ce s-a dezvoltat în România este outsourcing-ul şi nu domeniul de proprietate intelectuale. Nu există companii româneşti care să producă software proprietar. Această nevoie de programatori a adus pe piaţa românească mari companii care fac centre de dezvoltare sau cercetare în detrimentul sectorului românesc de IT.

  • Faptul că România a urmat principiile europene pe problema proprietăţii intelectuale a fost o frână în calea dezvoltării proprietăţii intelectuale. Înregistrarea în UE a unui patent software realizat în România este foarte complexă. Din acest motiv, majoritatea înregistrează patente în SUA.

  • Nu am auzit de şomeri în zona de software. Piaţa de IT absoarbe toţi programatorii de pe piaţă. Cineva care se angajează într-o firmă de software, chiar dacă nu a absolvit încă facultatea, doar după un an are şanse să câştige 1.000 de euro. Asta oglindeşte faptul că există o cerere foarte mare pe piaţă.

  • Cât timp îţi ia ca să formezi un specialist în zona de software? În general îţi ia 2-4 ani. Dar nu oricine este apt pentru acest domeniu.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.10.2011

 
Cuvinte cheie:
„ZF Digital 12“
, telecom
, Forum ZF
, piaţa de IT&C
, Florin Talpeş
, Bitdefender

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide