Business Hi-Tech

Numărul de abonamente la telefonie mobilă al Telekom România atinge cel mai mare număr din istorie după o creştere de 10% în trim. 1, dar compania nu reuşeşte să depăşească Digi

Numărul de abonamente la telefonie mobilă al Telekom...

Autor: Adrian Seceleanu

04.05.2016, 09:03 1116

Grupul Telekom România a înregistrat în primul trimestru din acest an o creştere de 10% a numărului de abonamente la serviciile de telefonie mobilă, până la 1,923 milioane de contracte - cel mai mare număr de contracte înregistrat în istorie de operatorul de comunicaţii - însă compania deţinută de gigantul german nu a reuşit să-şi depăşească rivalul RCS&RDS, care a anunţat recent că avea la finele lunii martie 2 milioane de abonamente doar de la clienţi rezidenţiali.

Numărul de contracte noi de abonament obţinut de Telekom România în primul trimestru a fost de 30.000, cu 50,8% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului precedent, conform datelor publicate de grupul german Deutsche Telekom.

Pe segmentul de cartele preplătite compania a înregistrat o scădere de 5,8% până la 4,011 milioane de utilizatori. Numărul total de clienţi pentru telefonia mobilă a scăzut cu 1,2% la 5,934 milioane.

Veniturile totale din operaţiunile mobile au generat încasări de 107 mil. euro, mai mari cu 5,9% faţă de cele din anul precedent.

Cea mai mare parte a creşterii înregistrate de veniturile diviziei mobile nu a fost însă generată de încasările din serviciile de comunicaţii ci de vânzările de telefoane şi alte echipamente, conform datelor DT. Astfel, veniturile din serviciile de telecomunicaţii ale Telekom Mobile Communications România s-au ridicat în primul trimestru din acest an la 81 mil. euro, în creştere cu 1,3% faţă de anul precedent în timp ce veniturile din vânzarea de telefoane şi alte echipamente şi accesorii s-au ridicat la 26 mil. euro, în creştere cu 8% faţă de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO