Business Hi-Tech

Numărul de telefon va fi mutat dintr-o reţea în alta în 3 zile, în loc de 10

Numărul de telefon va fi mutat dintr-o reţea în alta în 3 zile, în loc de 10

Autor: Mediafax

09.02.2012, 00:00 473

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a lansat miercuri un proiect de decizie prin care durata maximă a procedurilor administrative aferente portării numerelor de telefon se va reduce de la 10 la trei zile lucrătoare.

"Prin proiectul propus se reduc termenele în care furnizorii au obligaţia să realizeze activităţile specifice asociate diferitelor faze ale procesului de portare. Se reduce semnificativ termenul în care furnizorul donor trebuie să răspundă unei cereri de portare de la patru zile lucrătoare la o singură zi. Reducerea acestui termen va permite ca portarea să fie realizată mai rapid chiar şi în cazurile în care furnizorul donor identifică probleme la completarea cererii şi este necesară reintroducerea acesteia", potrivit oficialilor ANCOM.

După validarea cererii de portare, abonaţilor care solicită portarea li se va activa numărul de telefon în cel mult o zi lucrătoare. Durata maximă potenţială de întrerupere a serviciului în cursul procesului de portare a fost de asemenea redusă la patru ore în loc de cinci (în cazul portării numerelor de telefonie fixă) şi la trei ore în loc de patru ore (în cazul portării numerelor de telefonie mobilă).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO