Business Hi-Tech

Numărul persoanelor care lucrează în IT&C a depăşit pragul de 200.000

Numărul persoanelor care lucrează în IT&C a depăşit...

Autor: Ioana Nita

22.01.2016, 00:07 2357

Numărul persoanelor care activează în sectorul IT&C de pe plan local a ajuns la aproape 230.000 în 2014, în creştere cu 23% faţă de 2011-2014, România clasându-se astfel în top 10 ţări din UE cu cei mai mulţi oameni care lucrează în domeniul tehnologiei informaţiilor şi a tele­co­mu­nicaţiilor, potrivit datelor furnizate de Eurostat.

„În ultimii ani, ponderea sectorului industriei de soft­ware şi IT a crescut exponenţial în economia locală, iar acest lucru se reflectă inclusiv la nivelul pieţei de resurse uma­ne. Conform informaţiilor din piaţă, numărul an­ga­jaţilor din industrie a crescut în ultimii 5 ani cu până la 10% de la an la an“, a precizat Valerica Dragomir, direc­tor general al (ANIS).

Eurostat include în statistică o gamă largă de funcţii şi spe­cializări din domeniul IT&C, fiind incluse şi persoanele care lucrează în centrele de servicii şi suport IT, precum şi cele care sunt implicate în vânzarea de produse şi soluţii IT&C. Sunt incluşi de asemenea în statistică atât angajaţii, cât cei care lucrează independent – prin microîntre­prin­deri sau PFA.

România se clasează pe locul nouă în topul ţărilor din Uniunea Europeană cu cele mai multe persoane care muncesc în industria IT&C şi pe locul şase după creşterea numărului de IT-işti. Pe primele locuri se situează ţările vestice - Marea Britanie, Germania şi Franţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO