Numărul persoanelor care lucrează în IT&C a depăşit pragul de 200.000

22 ian 2016 Autor: Ioana Nita

Numărul persoanelor care activează în sectorul IT&C de pe plan local a ajuns la aproape 230.000 în 2014, în creştere cu 23% faţă de 2011-2014, România clasându-se astfel în top 10 ţări din UE cu cei mai mulţi oameni care lucrează în domeniul tehnologiei informaţiilor şi a tele­co­mu­nicaţiilor, potrivit datelor furnizate de Eurostat.

„În ultimii ani, ponderea sectorului industriei de soft­ware şi IT a crescut exponenţial în economia locală, iar acest lucru se reflectă inclusiv la nivelul pieţei de resurse uma­ne. Conform informaţiilor din piaţă, numărul an­ga­jaţilor din industrie a crescut în ultimii 5 ani cu până la 10% de la an la an“, a precizat Valerica Dragomir, direc­tor general al (ANIS).

Eurostat include în statistică o gamă largă de funcţii şi spe­cializări din domeniul IT&C, fiind incluse şi persoanele care lucrează în centrele de servicii şi suport IT, precum şi cele care sunt implicate în vânzarea de produse şi soluţii IT&C. Sunt incluşi de asemenea în statistică atât angajaţii, cât cei care lucrează independent – prin microîntre­prin­deri sau PFA.

România se clasează pe locul nouă în topul ţărilor din Uniunea Europeană cu cele mai multe persoane care muncesc în industria IT&C şi pe locul şase după creşterea numărului de IT-işti. Pe primele locuri se situează ţările vestice - Marea Britanie, Germania şi Franţa.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.01.2016

 
Cuvinte cheie:
IT&C
, angajati
, statistica
, top
, eurostat
, IT-isti
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide