Business Hi-Tech

Nvidia: Piaţa de plăci video va reveni pe creştere anul acesta în România, impulsionată de gaming

Cristi Stroe, directorul de vânzări al companiei americane Nvidia pe segmentul consumer din zona Balcani: „România are cea mai mare piaţă de plăci video din regiunea Balcani.

Pe următorul loc se situează Serbia, urmată de Bulgaria şi Croaţia“

Cristi Stroe, directorul de vânzări al companiei americane Nvidia pe segmentul consumer din zona Balcani: „România are cea mai mare piaţă de plăci video din regiunea Balcani. Pe următorul loc se situează Serbia, urmată de Bulgaria şi Croaţia“

Autor: Ioana Nita

28.07.2016, 00:08 395

Vânzările de plăci video vor ajunge la circa 120.000 unităţi la finalul anului, în creştere cu aproape 14% faţă de 2015.

Piaţa locală de plăci video - componentele de calculatoare care gestionează toate funcţiile vizuale, de la rezoluţia moni­to­rului până la jocuri video cu gra­fică sofisticată - s-a situat în prima jumătate a acestui an la circa 50.000 de unităţi, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, avansul fiind susţinut de vânzările modelelor dedicate pentru jocurile PC (de gaming), potrivit reprezentanţilor locali ai companiei americane Nvidia, unul dintre cei mai mari producători de plăci grafice din lume.

„În primul semestru s-au vândut circa 50.000 de plăci video în România, din care aproape jumătate au fost modele de gaming. Segmentul dedicate gamingului este în plină creştere în prezent, peste 70% din desktop PC-uri fiind folosite acum pentru jocuri“, a declarat pentru ZF Cristi Stroe, directorul de vânzări al companiei americane Nvidia pe segmentul consumer din zona Balcani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO