Business Hi-Tech

O aplicaţie de mobil care rezolvă probleme de matematică printr-o simplă scanare, dezvoltată de o companie din Londra. VIDEO

Autor: Oana Stupinean

25.10.2014, 12:53 4113

MicroBlink a lansat aplicaţia PhotoMath, care vine în ajutorul celor care vor să câştige timp sau care doresc să înţeleagă mai bine matematica, scrie Engadget.

MicroBlink este un dezvoltator de aplicaţii mobile care s-a lansat în Londra în anul 2013. Cel mai important proiect al companiei este o aplicaţie numită PhotoPay folosită în câteva bănci mari din Uniunea Europeană care permite plata online printr-o metodă de scanare cu telefonul.

Aplicaţia PhotoMath foloseşte camera telefonului mobil pentru a scana ecuaţiile şi pentru a le rezolva, însă arată şi paşii prin care se ajunge la soluţionarea problemei, ceea ce poate însemna un plus pentru cei care doresc să înţeleagă mai bine aplicarea formulelor matematice.

Oficial, aplicaţia se foloseşte pentru a economisi timpul pierdut răsfoind prin cărţi pentru răspunsurile corecte, însă PhotoMath ar putea fi o sursă de “inspiraţie” pentru elevi la examenele de matematică, fapt îngrijorător pentru profesori.

PhotoMath este disponibilă deocamdată pe sistemele iOS şi Windows Phone, iar din 2015 va fi lansată si pe sistemul Android.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO